Australian News

Australian news and media publication


In search of a place to live, darkness is the first thing that scares us. However, we find examples where architects and homeowners they found a way around it to bring clarity and natural ventilation to kitchens, toilets, corridors, stairs, among other places. In addition to fulfilling this key function, skylights and skylights are a sustainable resource because they favor the saving of energy that we consume in light and air conditioning.

The nine-meter corridor has wooden floors so as not to overload the structure of this new floor that was made with dry construction.
The nine-meter corridor has wooden floors so as not to overload the structure of this new floor that was made with dry construction.Javier Picerno

In the comprehensive renovation of your home, the interior designer Matías Hajnal gave a new dimension to the hallway upstairs, for the bedrooms. In addition to the skylight, which enhances the attractiveness of this place of passage, there they located the dressing room covered with white painted MDF rods.

The sink and the floor are original.  The shelf under the mirror is made with the guide of a sliding door and has a led strip that lights up.
The sink and the floor are original. The shelf under the mirror is made with the guide of a sliding door and has a led strip that lights up.Daniel Karp

With respect for history and for the noble materials and in perfect condition that he found in his new home -a petit hotel-style construction in Congreso- the architect Oscar Bernal, generated interventions tailored to his experience. By roofing a patio on the ground floor, they generated the base for this shower box that is an extension of the main bathroom. They used carpentry and stoneware coatings that were in the house for the window and the roof. With the light of this totally transparent sector, the plants found their ideal place.

Leaving the walls clear allowed the owners to give the deserved place to works of art that are part of their collection.Daniel Karp

The architect Javier Goldenberg waited patiently for this weekend house until it was finally sold. Meanwhile, he planned the total transformation. An example: demolished the interior partitions and added windows in the ceilings. Those were the keys to achieving this dazzling box, the ideal setting for the works of art and designer furniture that the family treasures.

The walls painted in satin white –with a tear of black– and the linoleum floors multiply the light that enters through the windows

Dekton countertop and elevation on the lacquered furniture designed by the Studio.  Petiribí veneer shelves on the countertop and in what was the opening of the old door.  Gray granite floor.  Artwork by Andrés Sobrino.
Dekton countertop and elevation on the lacquered furniture designed by the Studio. Petiribí veneer shelves on the countertop and in what was the opening of the old door. Gray granite floor. Artwork by Andrés Sobrino.Magalí Saberian

The owners of this old PH located in Vicente López, indulged in a wise exercise: live from day to day and see what changes they needed and that they faced as a team together with the study OrdonezWenzke. Along the way, they completely renovated the kitchen, but for now, they keep the existing glass ceiling that allows them to gaze at the sky in this key environment.

They reached the summit incorporate the mezzanine, which contained only the water tanks and was inaccessible. Now it is a study with a library, essential for this couple of lovers of books and art. The roof window (Velux) gives charm to the space and the necessary natural light.

Furniture in white lacquered wood (OrdoñezWenzke).  Desk lamp (Gato Store).  Light fixture with wood detail (A3).
Furniture in white lacquered wood (OrdoñezWenzke). Desk lamp (Gato Store). Light fixture with wood detail (A3).Magalí Saberian

“My favorite environment is the attic: it’s the best office I’ve ever had in my life. You see the sky, there is air… You can spend the day there. That it is a white box, with little visual information, is perfect for concentration”, says Bárbara, the owner of the house.

On the terrace, a wild green roof, with a compost bin included.  There was raised the skylight that runs through the house.
On the terrace, a wild green roof, with a compost bin included. There was raised the skylight that runs through the house.Javier Csecs

By ecological path, Soledad Arzani and Santiago Boffi, at the head of AB Studio projected a deep skylight on your own terrace that, like the conduit What is it, provides overhead light and ventilation to the successive floors of the house. The opening is in total harmony with the rest, built with rescued materials in order to cause the least impact on the environment.

Amy Martelli, founding partner of plot studio projected the remodeling of his home, an eclectic apartment from the beginning of the 20th century that found an elegant fusion with the present without losing its lineage. The terrace that was completely abandoned, was reimagined to create an urban oasis where you can enjoy meetings in the sun. On the lawn you can see the cover of the skylight that brings sun to the living room.

On the roof, the welcome natural light that comes from the terrace to this renovated environment that integrates living room, library and kitchen.
On the roof, the welcome natural light that comes from the terrace to this renovated environment that integrates living room, library and kitchen. Magalí Saberian
Reclaimed furniture that fit perfectly and a classic, elegant style: more smart decisions from this bright renovation.
Reclaimed furniture that fit perfectly and a classic, elegant style: more smart decisions from this bright renovation.Javier Picerno

When Clara Pinto and her husband found this typical chorizo ​​house in San Isidro, his friend and architect Malcolm Glass, from the studio Betta Architects He gave them some golden advice: invest in good openings to gain light and ventilation in this type of constructions that are usually dark. A) Yes in the kitchen they added a roof window that works by remote control.

Chest of drawers and shelves (Liten Co).  Kitchenette (Fruit Port).  Mirrors with natural fiber frames (Casa Perri).
Chest of drawers and shelves (Liten Co). Kitchenette (Fruit Port). Mirrors with natural fiber frames (Casa Perri).Javier Picerno

With glass openings distributed near the ceiling, they brought more light to Lola and Rafael’s bedroom, which only had a window that overlooks the corridor.

Without air leaks and with a good flow of light, this type of opening creates an effect that saves energy in air conditioning systems.
Without air leaks and with a good flow of light, this type of opening creates an effect that saves energy in air conditioning systems.Daniel Karp

Excellent resource to increase the flow of natural light in the kitchen: the window extends into a skylight diagonal cut that generates lighting from above, full and direct. Next door, the patio It was organized as a comfortable outdoor living room with a metal mesh roof. Light dominates the entire environment and both security and privacy are guaranteed.

2.5m leather Chesterfield sofa (Fradusco).  Above, “With music in the head”, the work of Miriam Robbiano.  Oregon pine plank floors (Pablo Ledesma).
2.5m leather Chesterfield sofa (Fradusco). Above, “With music in the head”, the work of Miriam Robbiano. Oregon pine plank floors (Pablo Ledesma).

Inspired by the architecture of certain churches, the interior and landscape designer Federico Bontá decided to do a zenith crack throughout the 10 meters of its distributor aisle. Thus he achieved a persistent light (and with a certain mystical aura) that perfectly accompanies the interior rich in works of art, antiques and recycled furniture.

In the garden, concrete BKF armchairs (Doberti Studio).  On the terrace, table with wheels and 'Pastilla' armchairs
In the garden, concrete BKF armchairs (Doberti Studio). On the terrace, table with wheels and ‘Pastilla’ armchairsSantiago Ciuffo

Of the skylights they bring direct light and soften the rigidity of the concrete on this terrace, which is also a privileged viewpoint towards the landscape of the Río de la Plata. It is the perfect finishing touch to a house designed by the afra study and designed to suit a captivating landscape.

Santiago Ciuffo

In this PH that is also a workshop and coworking space, good lighting is essential. In the main environment where classes are taught the Alonso & Crippa studio designed a hole that vertically crosses the entire construction bringing clarity to the deepest point of the plant. Leaving the workshop and going up the stairs, the windows add light and allow us to see fragments of the interior landscape.

The stairwell was cleared with the opening of three large fixed panels.
The stairwell was cleared with the opening of three large fixed panels.Santiago Ciuffo
When they did the excavation, they found this arch that was left intact and gives shape to the cellar.
When they did the excavation, they found this arch that was left intact and gives shape to the cellar.Daniel Karp

Lovers of wines and gastronomy, the artist Marisa Frate and her husband, Nicolás Stamponi, had the pleasure of generating a basement to build a cellar as part of the renovation of their family home in Núñez. With the perfect conditions to preserve the various labels, they added light to the space with a glass roof that overlooks the living room.

A key piece in the renovation of this chorizo ​​house, the staircase functions as a light box for the central environment, which was dark, and marks the triple height from the cellar to the upper floor.




www.lanacion.com.ar

Leave a Reply

Your email address will not be published.